Sider

lørdag den 23. januar 2016

De sidste 2 måneder

De sidste to måneder har der, i Myntes verden, været ro på.
Vi besluttede at vente med ny hundetræning til januar og det har været en rigtig god beslutning. Nu er hun glad og nysgerrig og har gå-på mod og er ikke nervøs og skræmt ved nye udfordringer.
Hun er stille og roligt vokset, og er blevet mere sikker på sig selv.
Vores hverdag er meget skemalagt.
Vi starter morgenen med en god gåtur, hvorefter der er morgen- og hundehygge til jeg går på arbejde.
Vi har begrænset Myntes adgang til huset så hun nu kun har køkkenet og gangen til sin rådighed hvilket har været godt. Der er ikke nervøsitet og stress når jeg skal gå, men et hyggeligt farvelritual hvor hun får en gnaskepind og lægger sig på sit tæppe og gnasker når jeg går ud af døren. Der er rigtig rart.
Eftermiddagen går med hygge i haven, leg og hverdagens gøremål. Mynte mener klart at hun skal være præsis der hvor tingene sker og hvis jeg er i køkkenet ja så er Mynte det også. Det eneste der kan overtrumfe denne regel er hvis Jan er oppe ved sin computer for han har, i alt den tid vi har haft Mynte, en lille skål med guffere stående på sit skrivebord. Når en lille Myntehund så kommer og puffer forsigtigt til Jans arm og derefter "sitter" helt perfekt, hvem kan så stå for vovhunden og der falder selvfølgelig lidt guf af.
Aftenerne foregår også stille, Mynte er en hund der holder af selskab og af harmoni. Hun elsker ritualer og vaner. Menneskene skal sidde rigtigt, der skal leges med det rigtige legetøj og hvis menneskene så vil være venlige at holde gnaveben for hende, så er aftenen perfekt. Dagen slutter med en hyggelig aftentur og så sover hele familien hele natten.



Hilse-ritualerne foregår stadig udenfor, da hun stadig er utæt når vi skal sige goddag. Til jul havde vi gæster, hvilket var rigtig hyggeligt. Hun elsker besøg, men hun bliver meget træt bagefter. Hun sov hele 1. juledag.
Juleferien gik med at knytte endnu flere bånd til hende. Vi gik lange ture, øvede at gå uden snor på markvejen, trænede indkald og på plads, ude i terrænet.

Munte er en slow learner.. hvilket betyder at min tålmodighed sommetider bliver sat på alvorlig prøve og ja, det er menneskets problem ikke hundens.
Vi startede i søndags til træning i DCH- Jyderup der holder til i Mørkøv og vi bliver et lille hold         ( max. 8 unge hunde i alderen 8 måneder til godt 1. år).

Første gang til hundetræning

Snevejr er en herlig ting , Mynte elsker det!






Ingen kommentarer:

Send en kommentar