Sider

lørdag den 8. august 2015

Træning giver en sund og god træthed

Mynte og jeg var til træning på Sor hundeskole på Frederiksberger ved Sorø. Det var en fantastisk oplevelse da der var 31 hunde i alle størrelser til stede.
Umidelbart skulle man så tro at det var kaos og hvalpebalade, men det var det slet ikke. Hundeskolen har et princip om at ingen er tættere på hinanden end 3 m. medmindre man har fået lov, hvilket betød at alle havde ro på deres hvalpe, ingen var bange(heller ikke Mynte).
Efter tjek-ind og betaling, gik vi igang. Alle stod omkring vores træner Lise og modtog instrukser med praktiske demonstrationer. fra en fantastisk hund som hjælp.

1. Hav kontakt med din hund, skab et gensidigt bånd. Denne øvelse gik på at få Øjenkontakt og derefter belønne med en godbid.. dette her er Mynte rigtig god til og reelt har hun trænet os mennesker til det lige fra hun kom i huset. Hun knytter bånd med sin menneskefar hver morgen ved computeren og i køkkenet sidder hun lige så tålmodigt og venter på at vi mennesker får fokus kigger på hende og giver hende en godbid...
Nu skal vi så bare have vendt rutinen, så det også er menneskene der bestemmer hvornår der er brug for kontakt.

2. kontakt og bevægelse. Denne øvelse er meget lig den første, men her kom vi begge til kort, for Mynte springer på for at fange godbidden i min hånd, før den komme for lange væk. Så her skal trænes..

3. På plads. Her skal der være kontakt og medens hunden kigger dig i øjnene, lister du lige så stille om på siden af hende og siger "plads" og giver hunden en godbid. Derefter holder du kontakten og roser og siger " plads" og giver godbidder og øvelsen slutter med en stille" fri" kommando og en godbid i græsset. Dette her er Mynte også rigtig god til. Hun har vist igen smugtrænet os lidt, da hun ofte sidder længe på samme sted i køkkenet eller ved computerborder og venter på en reaktion i form af opmærksomme mennesker, der giver godbidder.

4. NEJ øvelse.Godbidder i hånden og med et lyst og glad JA får hunden lov at tage godbidden og efter en 5-7 gange får hunden så den sidste... en NEJ godbid.
Her kommer så det svære: Nej betyder " du må ikke tage den godbid jeg har i hånden" men da hunden jo ikke forstår dansk, skal man kærlige blokere den adgangen, med en stille men bestemt "NEJ" og ellers rose hunden hvis den fuldstændige ignorerer godbddien. Lige gyldig hvilke krumspring hunden gør, så får den kun er fast "Nej"!. Denne øvelse skal kunne vare rigtig længe med tiden og skal kunne omfatte alt fra godbidder til flæskestegsmadder og til spænderne lejekammerater. Mynte har det svært med at forstå tidshorisonten. Hun giver på i løbet af 2-3 nej'er men vender så tilbage et stykke tid efter for at se om hende det der krævende menneske ikke lige har glemt at det var en NEJ godbid hun sad med. Så også her skal træned rigtig meget.

Dagen sluttede med at Lise havde liner m.m. med som folk kunne købe og JA VI SLAP for den frygtelige hvalpekaoslegeklump som jeg oplevede den gang jeg gik til træning med Futte, min Gamle hund, hvor de sidste 10 min var fri leg for alle og ingen mennesker kunne finde deres egen hund i det virvar af hvalpe der hylende sloges og bed i hinanden.

Dette her bliver godt og jeg glæder mig til næste gang som er på lørdag kl. 9.00 samme sted.
Jeg har ikke fået taget billeder i dag, men her en lille video fra et af hundeskolens tidligere hold




Ingen kommentarer:

Send en kommentar