Sider

lørdag den 15. august 2015

Træning og hygge

Lørdag var anden træningsdag.
Jeg besluttede at komme 30 min tidligere for at Mynte skulle få ro på hvilket var en god dispotion.Jeg snakkede med vores træner Lise om det at Mynte er så forsigtig, hun mente dog at det nok er en gave fra en af de mange hunderaser der har lagt gener til min lille Myntehund.
På træningspladsen er vi flokkens tegneserieindslag, alle de andre havde allerede lært at fokuserer mindst 3- 5 minutter, Mynte kan klare 20 sekunder uden at miste fokus. Sådan er det med de andre øvelser også.. nå det må tage den tid det tager.
Vi fik vores øvelses med ja nej godbdidden udvidet ,til også at gælde en godbid der ligger på gulvet og her anbefalede hun, at vi øvede i køkkenet først og derefter fører den ud på græsset. Jeg har fuld tiltro til at vi nok skal få meget grin af denne øvelse. Den næste er kommandoen BLIV.. her skal hunden forstå at den ikke må komme ind-, hen til-, frem til det den gerne vil. Eks. vis i bilen, hvor det er vigtigt at hunden kan ligge på sædet med åben dør, uden at springe ud eller at hunden ikke komme ind i et rum hvis den får besked på det osv. Dette skal øvet meget og lige nu er jeg ikke helt sikker på hvordan vi griber det an med Mynte.
Vi fik også nye øvelser med hjem der skal bruges hver dag.
1. Indkald. Her er det smart at være to personer der skiftes til at kalde den lille guldklump hjem, men man kan også træne alene, ved at kaste en godbid frem foran sig og lade hunden løbe hen og snuppe den og derefter kaldenår man har øjenkontakt med hunden. HUSK ikke kalde før der er kontakt, ellers lærer hunden at det ikke er så vigtigt at komme når der bliver kaldt. Skab eventuelt kontakt med et blidt ryk i linen, så hunden opdaget at det der mennesket i den anden ende af snoren har noget at sige.
Alle hunde var i lange liner og på trods af hvad man kunne frygte, gik der ikke skuddermudder i noget, da reglen om de 3 meter stadig gælder så ingen kom til at forstyrer hinanden.
2. Dernæst snakkede Lise lineføring og hvordan vi for hver bevægelse med linen, kommunikerer til vores hund. En stram line skal blive løs efter et "bremser-ord" .. Mit er "vent" så når Mynte løber linen ud, skal jeg kalde VENT, hvilket betyder at hun skal stå stille og det skal trænes hver gang hun strammer linen.
3. Kald din hund hjem, et forsigtigt ryk i linen og et MYTE-KOM og når man har fat i halsbåndet gives en lækker lille godbid. (hvis hun da vil have dem). Der er ved at ske en ændring med Mynte.. hun tænder ikke så meget på godbidder mere, så jeg skal på jagt efter andre kilder til motivation også.
4. Kongens efterfølger.
Her snakkede Lise om det at lege kongens efterfølger. Hvis vi hvergang hunden stopper også stopper lærer vi hunden at den styrer gåturen.. ( man kan tænke at det jo også er dens gåtur) men det er bare ikke smart, fordi hunden så ikke får lært at følge os.Da det hele går ud på, at få en hund der følger os med og uden snor, til en hver tid, på et hvilket som helst sted, skal vi vende legen så hunden er opmærksom på- og følger sit menneske.. Dette gøres ved at lade hunden løbe frit i linen og ændre retning og opdaget hunden ikke at du ændre retning må du med en kærlig bevægelse i linen og et KOM give hunden en chance for at opdage at du går en anden retning FØR linen bliver stram.
5. Man kan også vælge at lunde med hunden, når linen ser ud til at stramme, dette giver både dig og huden motion..
Dagen var herlig og temmelig våd da vi fik et pat tordenbyer, men som flere var enige om.. det er ikke vejret det er påklædningen der er afgørende..
alt i alt en herlig dag på træningspladsen

Endnu en lille video fra træningspladsen her er det holdet der mødtes i Maj 2015


Ingen kommentarer:

Send en kommentar